… Mobilier din lemn masiv …

Beltéri ajtók

A tömörfa ajtóknak számos előnye van a hagyományosakkal szemben, melyeket mindenképpen figyelembe kell venni ajtó lecserélés vagy új ajtó vásárlás idején. Bár a tömörfa ajtó valamivel drágább, mint más ajtók, mégis, ha figyelembe vesszük ennek összes előnyét, rájövünk arra, hogy hosszú távon befektetett pénzünk sokkal inkább megtérül, mint egy kevésbé minőségi ajtó esetében.

Sokan tömörfa ajtókat ezek esztétikája miatt választják, mivel, az ilyen ajtók sokkal jobban néznek ki, és súlyuk is nagyobb, mind a nem tömörfából készült ajtóknak. Ezen felül a tömörfa ajtók tartósabbak is, mint kevésbé minőségi társaik, hiszen míg ezek az idő múlásával elvesztik színüket, esztétikájukat, megkopnak és kevésbé lesznek biztonságosak, addig a tömörfa ajtók, az évek múlásával mindvégig megőrzik eredeti kinézetüket és masszivitásukat.  Eredményesen ellenállnak a hosszú évek rendszeres igénybevételének is, úgy, hogy közben mindvégig megőrzi eredeti külalakjukat.

A tömörfa ajtók pozitív tulajdonságainak listáját tovább gyarapítja az is, hogy energiahatékonyság szempontjából sokkal alkalmazhatóbbak és megbízhatóbbak, mint más ajtók. Kiváló szigetelőképességüknek köszönhetően, a szobában megtartják a hideg vagy meleg levegőt, az évszaknak megfelelően, különösképpen akkor, ha az ajtó szélei is tömörfából vannak bekeretezve. A remek szigetelőképességén kívül a tömörfa ajtó nagyon jó zajszűrő is, mert egyáltalán nem vagy csak nagyon kis mértékben engedi át a kívülről érkező zajokat, s talán ez az a tulajdonsága ami miatt a legtöbb ember ezt az ajtófajtát választja. Az ilyen típusú ajtók a magán célú használaton kívül gyakran jogi irodák és orvosi rendelők előszeretettel használt ajtótípusai is, mivel a fontos beszélgetések hangjait egyáltalán nem engedi átszűrődni más helyiségekbe.

10elemet
Links