… Mobilier din lemn masiv …

Konyhabútorok

Az esztétikus, praktikus konyhabútor

Mindenki úgy próbálja kialakítani életterét, környezetét, hogy az megfeleljen az elvárásainak, igényeinek, stílusának. A lakást is úgy rendezik be, hogy az kényelmes, otthonos legyen. Mivel a konyha a lakás kiemelten fontos helyisége, elengedhetetlen, hogy személyre szabott, egyedi konyhabútor legyen benne.

Már a tervezésnél figyelembe kell venni a használhatóságot és a harmóniát. Fontos, hogy könnyen hozzáférhető legyen valamennyi eleme, a helyiség nagyságától függően, azzal arányosan legyen megtervezve és kivitelezve, legyen optimális a helykihasználás. A bútor színe összhangban kell legyen a konyha falával, a padlóval és berendezési tárgyakkal.

A tömör- vagy masszív fából készült bútorok, így a konyhabútorok is sokkal időtállóbbak, ugyanakkor elegánsabbak is, mint a préselt lemezből vagy más anyagból készült társaik.

Az előregyártott, úgynevezett elemes bútorokkal szemben az egyedi tervezésű konyhabútorral berendezett konyha sokkal kényelmesebb, ugyanakkor a helykihasználás szempontjából is előnyösebb. Olyan részek is beépíthetők, ahová nem férne be egy standard méretre elkészített bútor elem.

A megrendelőnk által elképzelt, megálmodott és szakembereink által megtervezett, majd kivitelezett konyhabútor praktikus, esztétikus és időtálló lesz.

Természetesen előzetes mérésekre, egyeztetésere van szükség. Fel kell mérni a helyiség alapterületét, el kell dönteni, hogy hová kerül a konyhabútor, milyen gépek lesznek beépítve, milyen mélysége legyen. A látványtervhez szükség van a méretek mellett a kiválasztott színre, színkombinációkra. Szakembereink itt is segítik ügyfeleinket, tapasztalatukból eredően javaslatokat tesznek színekre is, így azok összhangban lesznek a többi berendezési tárgyakkal stb. Miután a megrendelőnk kiválasztotta a konyhabútor frontját, a munkalapot stb., elkészítjük a látványtervet, amelynek segítségével ügyfeleink egy pontos képet kapnak a megrendelt konyhabútorról.

A terv jóváhagyása és az előleg kifizetése után elkezdődik a konyhabútor kivitelezése, majd ha elkészült, a helyszíni szerelés következik.

Technikai adatok: a szekrény oldalai 19 mm vastag furnérozott bútorlapból, tömör fából vagy lécbetétes lapból, ún. „panelből” készülnek. Az élek zárása élfurnérral történik. A szekrény hátfala 4 mm vastag farostlemez, amit szegeléssel rögzítünk.

Nagyon fontos részei a konyhabútor elemeinek a lábak. Ezekkel állítjuk a szekrényeket vízszintbe. A szekrénytest lábakon áll, ezért nem érintkezik a padlóval, így felmosáskor nem fog vizet szívni a bútorlap. Igény szerint a lábakat egy erre a célra készített rákattanós léccel, az ún. „szoklival” eltakarjuk, ami bármikor eltávolítható.

Az alábbiakban egy kis ízelítőt talál eddigi munkáinkból:

12elemet
Links