… Mobilier din lemn masiv …

Dormitoare

master-bedroom-96086_960_720

Cuvintele de ordine intr-un dormitor sunt: intimitate, relaxare, liniste si chiar romantism, dar acestea sunt doar cateva dintre atuu-rile unui dormitor, astfel ca este recomandat sa oferim o atentie deosebita amenajarii acestui spatiu. Totodata si decorarea camerei este importanta, iar pentru a amplifica efectul relaxant al camerei si mobilierul din camera trebuie sa respecte nuantele aceleiasi palete de culori.

Patul trebuie amplasat pe un perete interior, deoarece, astfel se va creea o imagine mai ampla a ferestrelor. Pentru a adauga stil dormitorului dumneavoastra puteti opta pentru un pat cu bandachin.  El are nevoie nu numai de suprafaţa efectivă pe care o acoperă, ci şi de o suprafaţă minimă de 60 cm de jur-împrejurul lui. Această regulă se aplică paturilor de mijloc, şi nu celor poziţionate cu latura mare pe unul din pereţi. Dimensiunile standard sunt de 90, 1.40, 1.60, 1.80, 2.0, toate cu lungimea de 2.0 m.Un pat este alcătuit din suport de lemn, somieră, saltea, tăblie, coloane în cazul patului baldachin. Pentru că nu întotdeauna ne permitem o altă cameră pentru depozitarea hainelor, alegerea pieselor complementare patului trebuie să aparţină aceluiaşi registru şi să funcţioneze cât mai eficient.

Pentru dulapuri, uşile culisante salvează mult spaţiu necesar deschiderii şi închiderii uşilor normale, oglinda pentru masa de toaletă va mări optic spaţiul dormitorului, etajerele vor face loc accesoriilor.

În ceea ce priveşte lumina artificială, în dormitor spoturile puternice sunt de evitat, fiind agreate corpurile de iluminat cu putere de iluminat reglabilă şi lămpile individuale amplasate pe noptiere.

Nu sunt definite afinităţile fiecărui om pentru o anumită culoare, însă paleta coloristică a dormitorului nu se poate expune unor extreme, fiind încurajate culorile bej, bleu, roz, verde pastel, alb, accentele fiind introduse prin textile (draperii, cuverturi, covoare) şi accesorii (vaze, tablouri, lămpi, pufuri).

Links